Αρθρογραφία2021-04-14T11:00:52+03:00

Αρθρογραφία

Ενημερωτικά άρθρα στα πλαίσια της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

Οκτώβριος 2021

COVID-19: η οξεία μυοκαρδίτιδα μετά τον εμβολιασμό mRNA είναι σπάνια και σε μεγάλο βαθμό καλοήθη

Σε σύγκριση με τους ανταγωνιστές των υποδοχέων ισταμίνης-2 (H2RA), οι νέοι χρήστες αναστολέων αντλίας πρωτονίων (PPIs) διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο καρκίνου του στομάχου μετά από πέντε χρόνια παρακολούθησης.

Ιούλιος 2021

Οι αναστολείς της αντλίας πρωτονίων αυξάνουν τον κίνδυνο καρκίνου του στομάχου

Σε σύγκριση με τους ανταγωνιστές των υποδοχέων ισταμίνης-2 (H2RA), οι νέοι χρήστες αναστολέων αντλίας πρωτονίων (PPIs) διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο καρκίνου του στομάχου μετά από πέντε χρόνια παρακολούθησης.

Μάιος 2020

COVID-19

COVID-19 & οδηγίες για το επιβατικό κοινό σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (μετρό, λεωφορεία, τρόλεϊ, προαστιακός, αστικός σιδηρόδρομος)

Φεβρουάριος 2017

Ταξιδιωτική Ιατρική

Η ταξιδιωτική ιατρική απευθύνεται σε ειδικές ανησυχίες για την υγεία των ταξιδιωτών. Παρόλες τις πρόσφατες οικονομικές ανακατατάξεις, την αύξηση της παγκόσμιας τρομοκρατίας και των τοπικών συγκρούσεων, τις νέες παθήσεις όπως το SARS, η γενική τάση για τα διεθνή ταξίδια είναι αυξητική.

Ιανουάριος 2017

Διπλώματα οδήγησης

Οι υποψήφιοι οδηγοί και οι υφιστάμενοι οδηγοί, για να έχουν δικαίωμα να υποβληθούν στις προβλεπόμενες από τις διατάξεις εξετάσεις, πρέπει προηγουμένως να κριθούν ικανοί, έπειτα απο ιατρική εξέταση.

Οστεοπόρωση

Η οστεοπόρωση αποτελεί μια ετερογενή ομάδα μεταβολικών διαταραχών των οστών χαρακτηριζόμενη από απώλεια οστικής μάζας, διαταραχής της μικροαρχιτεκτονικής του σκελετού και της οστικής ποιότητας.

Σακχαρώδης Διαβήτης

Ευθύνη για την αύξηση του σακχαρώδη διαβήτη έχει ο "Δυτικός τρόπος ζωής" δηλαδή έλλειψη σωματικής άσκησης και μη σωστή διατροφή με αυξημένη πρόσληψη θερμίδων, το αυξανόμενο προσδόκιμο επιβίωσης και η αύξηση του παγκόσμιου πληθυσμού.

Υπέρταση

Η υπέρταση για τα καρδιαγγειακά και νεφρικά νοσήματα είναι κυρίαρχος παράγοντας κινδύνου. Η συχνότητα εμφάνισης είναι εξαιρετικά συχνή και την κάνει πρόβλημα δημόσιας υγείας πρωταρχικής σημασίας.

Παρηγορητική Αγωγή και Διαχείρηση του Πόνου

Ο στόχος της παρηγορητικής αγωγής είναι η βελτίωση των συμπτωμάτων και της ποιότητας ζωής σε κάθε στάδιο μιας σοβαρής ασθένειας, ώστε να υποστηριχθούν οι ασθενείς αλλά και οι οικογένειες τους.

Εποχική Γρίπη

Πρόκειται για μια μεταδοτική ασθένεια η οποία προκαλείται από τον παθογόνο ιό (ορθομυξοϊός) και μεταδίδεται μέσω της αναπνευστικής οδού στους ανθρώπους.

Δεκέμβριος 2016

Προαθλητικός έλεγχος: τι είναι, πως πρέπει να γίνεται ο έλεγχος πριν την συμμετοχή σε αθλητικές δραστηριότητες

Συχνά ο Γενικός Ιατρός, ή αλλιώς ο ιατρός της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, καλείται να εξετάσει αθλητές, στην πλειοψηφία ερασιτέχνες, ώστε να αποφανθεί αν πληρούν τα κριτήρια συμμετοχής σε αθλητικές δραστηριότητες.

Συνάντηση με το γιατρό

Βρισκόμαστε στη διάθεσή σας για να κανονίσουμε την επίσκεψή σας στο ιατρείο

ΚΛΕΙΣΤΕ ONLINE ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ
Go to Top